Loading...

Din varukorg är tom.

{{item.Brand != '' && item.Brand + ' ' || ''}}{{item.Name}}
{{item.PriceItem.SpecialPriceDate}} Ord.pris
Art.nr {{item.Sku}} Lagervara Beställningsvara
Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Snyggt och slitstarkt – Här är golven som tål det mesta

Snyggt och slitstarkt – Här är golven som tål det mesta

Vem bor här? Den frågan avgör vilket golv som passar bäst. Hallen hos en barnfamilj ska klara allt från blöta vinterkängor till raska hundtassar, men hemma hos ett par är det kanske mindre spring. Hur tåligt golvet måste vara, och i vilket rum det ska läggas, är alltså viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Golv för alla rum

Vinyl, linoleum och betong är tre alternativ när du vill ha ett extra slitstarkt golv. De kommer i en mängd olika utföranden, så det är bara att hitta något som faller dig i smaken. 

 

  1. Linoleum: Miljövänligt, tillverkas av bland annat kokt linolja och kan komposteras. Kommer som matta eller plattor. Trivs bäst i torra rum och är känsligt för starka rengöringsmedel.
  2. Vinyl: Mjukt och tyst att gå på samtidigt som det är tåligt. Stöter i stora delar bort vatten och fungerar därför bra i de flesta utrymmen. Vissa sorter är helt återvinningsbara och därför extra snälla mot klimatet.
  3. Betong: Ger en avskalad, industriell look till både kök och vardagsrum. Med lack eller lasyr får golvet extra glans och smutstålighet. 

Rätt list sätter stilen

Äntligen är golvet lagt! Men är det inte något som saknas? Utan lister får rummet ett halvfärdigt intryck, samtidigt som rätt listtyp ger ett snyggt lyft. Listerna fyller dessutom en viktig funktion genom att skydda nedre delen av väggen från smuts, smällar och slitage. 

Glöm inte underlaget! 

För att ditt golv ska ligga plant och fint behöver du ett bra underlag. Ofta är underlaget till ditt befintliga golv gott nog, men ibland kan du behöva golvavjämna med spackel, eller lägga ett nytt underlagsgolv i form av spån- eller gipsskivor. Golv i våtrum måste läggas med rätt fall till golvbrunnen och med ett godkänt tätskiktssystem. Välkommen till din lokala Woody Bygghandel, så berättar vi mer.